Tipuri de costume ginere la moda si in 2016

Filip-1Mai ales la evenimente importante din viata personala, cum este casatoria religioasa si civila, modul in care arati trebuie sa reflecte personalitatea, eleganta si rafinamentul. In privinta unui costum ginere pe piata exista o multitudine de tipuri, cu diverse croieli. Se poate cumpara un costum gata facut sau se poate face unul la un atelier de croitorie, care sa respecte proportiile corpului.

Avantajul costumului de ginere creat la un atelier de croitorie tine de eleganta acestuia, de materialele folosite, de mai buna calitate si de aplicarea unor ajustari in functie de preferintele fiecaruia. La un costum, cea mai importanta parte este cea superioara, care identifica imaginea dorita de mire. Ambele piese ale acestuia trebuie sa fie elegante, dar sa va lase libertate de miscare, sa puteti dansa sau face miscari mai iesite din comun fara sa va temeti ca veti ajunge sa rupeti materialul.

Primul pe lista alegerilor in privinta unui costum ginere este sacoul, o varianta clasica, usor de adaptat si unui eveniment formal, nunta, dar si unuia informal. Reverul sacoului se alege in functie de constitutia corporala, mai lat la cei mai corpolenti, mai deschis si mai ingust la cei mai slabuti, mai putin deschis, ca sa dea impresia de umeri mai lati. Sacoul formal are un singur slit, adica despicatura de la spate, in vreme ce cel business are doua slituri. Asemanatoare cu fracul, redingota este un tip de piese de costum speciala pentru ceremonii, mai ales pentru nunta. Poate avea inflorituri, poate fi uni, se asorteaza cu pantalonul, dar poate fi si in contrast. Daca va doriti ceva mai apropiat de formal puteti opta pentru smoching, de culoare alb sau negru, asortat cu pantaloni negri. Reverele lui sunt din matase, este lung cat un sacou clasic, are un singur rand de nasturi si guler sal.

La smochingul cu un singur rand de nasturi puteti asocia si brau sau vesta-nu au ce cauta la smochingul cu doua randuri de nasturi. Pentru o tinuta foarte sobra puteti opta pentru frac, un pic mai restrictiv de altfel. Reverele lui sunt din matase, lungimea e asemanatoare redingotei, culoarea sa e neagra, nasturii au rol decorativ, fara a se inchide. Se asorteaza cu o camasa, un papion si un brau, vesta decupata de ceremonie, neaparat albe.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *