Roseata asiatica

asiaticaAtunci cand bem alcool, enzimele din ficat ADH-urile convertest alcoolul intr-un compus organic numit acetaldelhida, care se converteste in acid acetic cu ajutorul altei enzime. 50 de procente dintre asiatici si 5 procente dintre europeni au mutatii la nivelul acestor enzime, determinand cresterea ratei metabolismului alcolului de pana la 100 de ori. De aici si aparitia rapida a acetaldehidei, determinand dilatarea capilarelor, de unde si fata rosiatica.

Poate cauza si dureri de cap si stare de greata. Aceasta mutatie ciudata se pare ca a aparut ca raspuns la selectia naturala. 99 de procente din oamenii din China de Sud-Est au aceasta mutatie. Cum aceste zone corespund culturilor de orez, legatura a fost facuta imediat. Gena respectiva era prezenta in aria respectiva. Aparitia genei in zona Chinei s-a datorat si cresterii productiei de bauturi spirtoase pe baza de orez, a alcoolismului si aparitia unei societati prospere. Roseata era poate o modalitate a corpului de a spune gata, pana aici, ai baut destul, opreste-te sau devii impotente.

Altii nu prea sunt convinsi de teorie si pun aceasta roseata pe seama reactiei alergice aparute la indieni si europeni. Datele in care a avut loc dezvoltarea agriculturii pe baza de ore si cele ale aparitiei mutatiei corespund. Mutatiile au dus la influenta permanenta asupra dezvoltarii societatilor asiatice, intrucat oamenii cu aceste gene nu consuma alcool in cantitati asa de mari.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *