Psihopatii au sanse mai mari sa dea nastere psihopatilor

psihopatDaca a fi psihopat e asa de bine, psihopatia este o boala sau e o combinatie a unor trasaturi de personalitate? Nu se stie nici daca psihopatia e cauzata de o trauma sa de probleme neurologice. Poate ca nu e nimic cu persoana in cauza ori poate ca e doar un avantaj evolutionar. Cand privim psihopatia din perspectiva teoriei jocurilor si nu din perspectiva psihologiei, totul incepe sa capete mai mult sens.

Psihopatii au fiecare avantaj in evolutie. Abilitatea lor de a fi atragatori din punct de vedere fizic le permit sa manipuleze sexul opus, oferindu-le o sansa mai buna sa se reproduca si sa isi creeze noi psihopati. Chiar si lipsa de empatie ii ajuta sa se reproduca mai des. Cand oamenii erau mai apropiati de animale, incercau sa isi gaseasca parteneri de imperechere prin competitie agresiva. Barbatii care erau mai putin simpatetici castigau si se puteau reproduce in orice situatie doreau. Bebelusii psihopatilor devin si ei psihopati. Nu se stie daca psihopatia se transmite la nivel genetic sau e cauzata de mediul in care ne dezvoltam, insa se transmite de la o generatie la alta. Intr-un mod sau altul, psihopatii vor ramane mereu printre noi.

Pe viitor, medicina s-ar putea sa reuseasca sa altereze genele care duc la psihopatie si sa ii ajute pe cei care sufera de aceasta boala sa aiba copii normali. Totul depinde de vointa lor si de modul in care stiinta reuseste sa inteleaga cum functioneaza transmiterea genetica psihopatiei.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *