Ne-am invins teama de dentist cu mult curaj si rabdare

dentistTeama de dentist este la noi in familie o mostenire oarecum genetica. Mie si sotului ne e frica doar sa ne gandim la stomatolog, in vreme ce micutul nostru incepe sa planga doar cand vede cabinetul. Frica de medicii stomatologi e o chestiune pe care incercam sa o tratam, mai ales in cazul copilului, cu mai mult sau mai putin succes. Si ca in viata oricarui parinte care se tot pregateste pentru orice vine si momentul cand e prins cu garda jos. Asa s-a intamplat si la noi cand nazdravanul nostru a inceput sa aiba probleme cu dintisorii. Prima data am avut cariuta, dupa care au aparut durerile legate de eruptiile dintilor definitivi, asa ca nu am avut incotro si am mers la dentist. Pentru ca la clinicile de stat nu prea au tot ce le trebuie ne-am interesat si am gasit una dintre cele mai bune clinici stomatologice cu servicii complete, clinica Trident.

Am citit mai intai despre ei, am vazut ca au o echipa de medici foarte bine pregatiti, dotari de ultima generatie, echipamente sterile si cele mai bune conditii pentru interventii de orice tip. I-am explicat inainte copilului ca vom merge la stomatolog si ca domnul sau doamna doctor se va uita putin prin gurita si va vedea unde are micutul „buba”. Toate bune si frumoase, minunea a tinut pana la usa dentistului, unde copilul a inceput sa spuna ca ii e frica, ca nu vrea, ca vrea acasa. Ca sa ii dau incredere i-am explicat ca si mami o sa aiba nevoie de domnul sau doamna doctor si ca vom sta amandoi pe odiosul scaun dentar. Copilul s-a mai linistit cand a auzit ca si mami o sa „indure” chinurile unei interventii stomatologice, asa ca am reusit pana la urma sa intram cu zambetul pe buze. Invatat cu scaunele de la stomatologie micutul meu s-a urcat imediat pe el si a asteptat linistit. Doctorul a inceput sa-i dea jucarele, sa discute cu el, sa ii explice ce face, l-a consultat, i-a facut o evaluare, i-a facut si niste cariute, i-a dat cu o solutie pentru durere de eruptii. Fericit s-a ridicat dupa scaun si mi-a spus calm, acum e randul tau. Adica randul lui mami care ii era frica de dentisti mai ceva ca de intuneric.

Dar pentru ca ne-am convins ca am dat peste cel mai bun dentist din oras am zis sa ii dau un exemplu pozitiv copilului si sa „rezist” cu stoicism. Cel mic observa cu atentie ce se intampla cu mami si din cand in cand, cand eu paream speriata, mai venea la scaun si imi zicea lasa mami ca iti trece, te „auta” nenea doctor. La final am primit si certificatn de garantie pentru interventiile facute si am plecat multumiti de alegerea facuta.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *