Lucruri pe care nu le stiati despre oamenii de Neanderthal

Ne-au intarit sistemul noastru imunitar. In ianuarie 2016, oamenii de stiinta au demonstrat ca imperecherea dintre omul modern si cel de Neanderthal a dus la o intarire a sistemului nostru imunitar. Cand stramosii nostri au migrat dinspre Africa spre Europa, ei au intalnit neanderthalii si s-au imperecheat cu ei. Au rezultat hibrizi care aveau gene variabile capabile sa ne fereasca de infectii grave.

In afara de genele de la neanderthali, oamenii moderni au si gene de la Denisovani. Denisovanii sunt un grup disparut de hominizi care au coexistat cu neanderthalii si cu oamenii moderni. Existenta lor era un mister pana s-au descoperit niste oseminte ce le apartineau, undeva in Pestera Denisova din Muntii Altai, sudul Serbiei. Diferenta genetica dintre cele doua specii era insa una foarte mare. Imperecherea cu aceste specii ne-a ajutat sa devenim imuni si la alergii si sa avem un sistem imun perfect.

Mancau plante si aveau dantura mai buna. Oamenii de stiinta invata foarte multe despre neanderthali gratie dintilor lor. Pana nu demult, cercetatorii credeau ca acestia mancau carne sNe-au dat atacuri de cord, dependenta de nicotina si depresia. Depresia, dependenta de nicotina, atacul de cord sunt unele dintre cele mai teribile boli care ne domina existenta moderna. Desi afectiunile par a fi de data recenta, studii facute de americani au demonstrat ca toate aceste boli vin de la neanderthali. Descoperirea a fost facuta in urma examinarii unor fise medicale si gene de la 28.000 de oameni. Genele i-au ajutat pe oamenii de stiinta sa stabileasca ce anume s-a mostenit de la neanderthali, observandu-se ca prezenta ADN-ului primitiv sporea sansele ca individul sa se confrunte de-a lungul vietii cu oricare dintre aceste trei afectiuni foarte grave.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *