Experiente unice, sub ape, in orasele subacvatice deschise turistilor curiosi

subacvaticDe regula, cand te gandesti la o vizita intr-un loc frumos, un muzeu, te gandesti la o cladire mare, in care sa vezi fel de fel de exponate, eventual la case memoriale sau orase intregi, cum e Cernobil. Pana in prezent, nimeni nu isi putea inchipui ca vom putea ajunge tocmai pe fundul oceanelor ca sa vizitam niste orase disparute de mult sau niste asezari cu totul si cu totul fascinante. Iata ca acest lucru e posibil cu ajutorul tehnologiei modern.

Unul dintre cele mai deosebite asezari de acest fel, numai buna de vizitat este Orasul Leului din China, de la 30 m adancime. Guvernul chinez l-a indundat ca sa construiasca o hidrocentrala pe la finele anilor 1950. Orasul este suficient de mare incat sa te compleseasca cand il vezi prima data si ofera destule lucruri pe care doar in filmele SF le pot descoperi. Orasele scufundate din lacul Reschen din Italia sunt si ele pe lista atractiilor turistice. Aici gasim turnul din secolul al XIV-lea care iese din apa, cladirile au fost distruse inainte de inundatia intentionata, numai turnul bisericii a ramas. La turn putem ajunge foarte usor iarna, cand apa e foarte inghetata. In Egipt putem vizita Thonis-Heracleion, un port important pentru schimbul de marfuri, chiar la gura Nilului. In jurul templului erau canale si cladiri, toata asezarea fiind inundata in sec. VIII e.n din cauza unor dezastre naturale. In orasul scufundat se pot vedea statui, epave, mumii. Indepartata Venezuela ascunde si ea o minune demna de vizitat, in Potosi.

Potosi a fost inundat si el ca sa se faca o hidrocentrala, dar in 2008, din cauza secetei, fata bisericii gotice a iesit la suprafata. Estonia are pentru turistii dornici sa vada ceva deosebit o inchisoare subacvatica, Rummu. Inchisoarea sovietica din 1930 s-a mentinut aproape intacta, se afla langa mina unde lucrau prizonierii, mai tarziu mina a fost facuta laguna. Aici puteti practica scuba diving si innotul si puteti vedea gardurile inchisorii, camerele inguste, ferestrele cu gratii groase si mobila din timpuri stravechi.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *