De ce avem nevoie se igienizam aparatul de aer conditionat?

Un sistem de aer conditionat are doua componente principale: condensatorul si vaporizatorul. Unitatea interioara a aparatului de aer conditionat (vaporizatorul) genereaza aer rece in incapere, absorbind aerul din spatiul inchis in care este amplasat. Aerul este racit in circuitul vaporizatorului si apoi eliberat de ventilatorul aparatului de aer conditionat.
Unitatea externa a sistemului de aer conditionat (compresorul) este cunoscut pentru circuitul sau cald, care genereaza caldura datorita unui ventilator care preia aerul din exterior si il prelucreaza intern. O curatare profunda si serioasa a componentelor sistemului de aer conditionat este extrem de necesara, iar in cele de mai jos vom vedea exact de ce avem nevoie de igienizare aer conditionat.

Eficienta mai mica si costuri mai mari. Transferul de caldura are loc in sistemul de aer conditionat. Ceea ce inseamna ca prin filtrele si circuitele sistemului trece o cantitate mare de aer, acumuland o cantitate importanta de murdarie, praf, materii uleioase sau grase, insecte si alte elemente. Aceasta bariera care se creaza limiteaza transferul de caldura, ceea ce afecteaza consumul de energie si creste costurile facturilor.

Bacterii si mucegai. Dincolo de costurile mai ridicate, filtrele incarcate determina si o crestere a numarului de bacterii si o cantitate mai mare de mucegai si, in consecinta, un aer mult mai contaminat si de proasta calitate insotit de mirosuri neplacute in incapere.
Manoperele de curatare aer conditionat, pot fi executate de orice service care asigura igienizare aer conditionat sector 1,2,3,4,5,6. Ele trebuie facute frecvent si chiar sa existe un program gandit anume pentru prevenirea si evitarea deteriorarii intregului sistem.

Desi am fi tentati sa credem ca se poate face intretinere aer conditionat si acasa, e bine de stiut ca un service autorizat va reusi sa faca igienizarea mult mai profesionist, beneficiind nu numai de experienta, ci si de produse special concepute in acest scop, precum solutii acide si dezinfectante si sprayuri antibacteriene.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *