CURIOZITATI DESPRE ARICI

Chiar daca la prima vedere ariciul pare un animal ciudat, totusi acesta este de-a dreptul fascinant ce are cu un mod de viata mai mult decat interesant şi joaca un rol important in mediul in care traieste. Ei au fost studiati de diferite grupuri de cercetari de-a lungul timpului pentru a se afla cat mai multe lucruri inedite despre modul de viata si nu numai. Iata cateva curiozitati despre arici pe care probabil nu le cunosteai pana acum.

Aricii sunt animale singuratice, ei stau impreuna doar in perioada de imperechere, dupa care fiecare isi vede de viata lui.

Sunt interzisi ca animale de companie in Maine, Arizona, California, Georgia, Pennsylvania, Hawaii si New York City.

Fiecare arici, in functie de varsta, are corpul acoperit cu circa 5000-7000 de tepi. Iar fiecare dintre acesti tepi rezista aproximativ un an, dupa care cade si altul nou creste in loc. Este un fel de regenare specifica acestor mamifere.

Muschii de pe spatele lor se contracta de fiecare data cand simt vreun inamic in preajma. Acestia ridica si retrag tepii, in functie de tipul de amenintare la care sunt supusi. Totodata, atunci cand sunt speriati, ca o atitudine de atac adopta forma de minge, pentru a-si proteja burta fragila.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *