Cum am devenit si patron, si angajat si am scapat de somaj…

creare-site-webProvocari in viata sunt multe. Unele sunt mai greu de depasit, altele iti par imposibile pana te apuci sa le „devorezi”, sunt si multe care raman la stadiul de provocare si atat. Pentru mine provocarea cea mai importanta dupa terminarea facultatii a fost, ca de altfel pentru orice tanar, sa gasesc un job bine platit, care sa imi ofere posibilitatea sa traiesc decent intr-un oras, sa platesc ca mai toata lumea o chirie. Stiam ca era dificil, stiam ca experienta care nu prea exista era un hop greu de depasit, stiam ca nu voi pocni din degete si va aparea un sef care sa spuna „Vai, de cand te asteptam!”. Si stiam ca ai nevoie de ambitie si de rabdare. In prima faza am gasit cate ceva de lucru, in firme mai micute, dar salariul era marea problema, plus prea multe sarcini de indeplinit si ore peste program neplatite, fireste. Si au trecut o luna, doua, patru, sase, opt.

Ma apropiam de un an cand am avut o idee salvatoare: de ce sa caut patroni si sa fiu angajat cat pot fi patron si angajat in acelasi timp. Da, suna a problema de logica din cartile alea mov de la Uman dar nu e. Mi-am dat seama ca eram pasionat de calculatoare, stiam cu ce se mananca site-urile web, cam cum ar arata un site care sa atraga trafic, asa ca nu am mai stat pe ganduri si am cautat solutii. Impreuna cu doi colegi de facultate am pus ceva banuti de-oparte si in cateva luni am facut si-un imprumut, banii i-am investit toti in visul nostru: un site care oferea servicii de promovare pentru diverse firme. Ideea era ca niciunul dintre noi nu avea niste idei solide despre creare site web asa ca ne trebuia un sprijin din partea cuiva cu experienta. Am facut putin research si in cateva zile am gasit o companie mai micuta cu servicii foarte bune, cu oameni seriosi, care ne-a ajutat sa realizam site-ul, sa-l urcam online si sa il optimizam ca sa aparem si noi cat mai aproape de rezultatele de top din Google. Practic am discutat cu oamenii, am expus ideile noastre, ei s-au consultat, au lucrat, iar au lucrat, apoi ne-au prezentat produsul final, site-ul. Intre timp, ne-am facut rost si de ceva echipamente de ultima generatie, doua-trei laptopuri mai puternice, telefoane, diverse gadget-uri pentru administrarea mai usoara a afacerii.

Cat am dat pentru creare site web am scos mai apoi in primele patru-cinci luni, asa ca investitia s-a amortizat total. Ne mai ramasese obtinerea unei vizibilitati cat mai mari pe Internet, asa ca am vorbit iarasi cu prietenii de la firma care ne facuse site-ul si am inceput sa dezvoltam campanii de marketing online, bine targetate, campanii de SEO personalizate si adaptate la noile cerinte impuse de site si de evolutia sa. Si uite asa eram si patron si angajat, site-ul a inceput sa mearga bine, aveam ceva clienti, rapoartele veneau la timp de la firma care ne facuse site-ul, stiam unde sa mai lucram si unde stam bine. Asa ca daca vrei, poti, idei sunt multe, oricine le poate avea, doar sa iti doresti foarte mult sa le si pui in practica.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *