Consumul de arahide, recomandat la orice varsta

arahideBeneficiile arahidelor si calitatile lor

Daca ai sa intrebi un american ce mananca dimineata cu siguranta iti va spune de untul de arahide sau chiar de arahidele crude. Arahidele sunt foarte populare atat in Europa, cat si in America, sunt asemanatoare cu alunele, au o coaja mai groasa si merg de minune atat in cadrul dietelor, cat si atunci cand esti cu prietenii la o bere si va uitati la un meci. Consumul de arahide crude este recomandat in detrimentul untului sau arahidelor prajite, pentru ca arahidele in starea lor neprelucrata contin o multime de substante hranitoare, pot sa fie savurate pe post de gustari oricand pe parcursul zilei, sunt satioase si au un gust minunat. Se asimileaza usor, contin acizi grasi esentiali omega 3, vitamine si proteine din belsug, ideale pentru un sistem imunitar puternic si o viata sanatoasa si echilibrata.

Este bine de stiut ca prea multe arahide mancate pot dauna siluetei pentru ca au multe calorii, insa consumul moderat de arahide crude este chiar recomandat indiferent de varsta. Cum ne ajuta in mod concret cele cateva grame mancate cand simtim ca vrem sa ne potolim foamea cu ceva usor? In primul rand arahidele ne feresc de bolile cardiovasculare, scad colesterolul rau, previn infundarea arterelor, au antioxidanti si grasimi mononesaturate. In al doilea rand, bolnavii care sunt predispusi la Alzheimer pot evita instalarea timpurie a afectiunii si asta pentru ca arahidele contin cantitati mari de vitamina B1, B2, B3 si B6. In al treilea rand, calculii biliari foarte periculosi pot fi preveniti, la fel si litiaza biliara, riscul aparitiei lor fiind redus cu un sfert daca se consuma cu moderatie, zilnic, arahide. Pana si depresia „capituleaza” in fata inamicului natural, arahide crude, printr-un mecanism simplu stimulat de triptofan, care declanseaza productia de serotonina.

Manganul din arahidele consumate zilnic reduce si riscul de diabet, metabolizarea carbohidratilor e mai rapida, calciu e mai bine absorbit, nivelul zaharului din sange e reglat in mod natural. Obezitatea este tinuta in frau cu cateva arahide pe zi, substantele esentiale din ele protejeaza ficatul, tesuturile, sunt utile in caz de efort fizic si intelectual sustinut, confera fructelor proprietati astringente intestinal si antihemolitice, previn scleroza.

Bibliografie:
1. Arahidele – beneficii si proprietati

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *