Cat de important e sa schimbi uleiul la masina si de ce sa folosesti uleiul haldex vw?

ulei-haldexMotorul este elementul central al unei masini. Fara el, autoturismul nu se poate deplasa, orice defectiune la motor inseamna si o pierdere semnificativa la capitolul performanta. Iar daca se pierde din performanta masina ajunge sa nu mai fie buna de nimic nici macar pe distante mici, riscul de accidente creste semnificativ. Viata motorului poate fi prelungita prin schimbarea periodica a uleiului. Nu va ganditi la uleiul obisnuit, folosit la mancare, e vorba de uleiuri obtinute in conditii speciale, adaptate nevoilor motoarelor. De ce e importanta schimbarea banalului ulei?

Pentru ca un ulei haldex vw lubrifiaza partile motorului, cele mobile, ajuta motorul sa nu faca efort prea mare atunci cand turatia creste sau cand e folosit excesiv, la drum lung. Inlocuirea uleiului se face intr-un service autorizat, intrucat, odata cu el se schimba si filtrul de ulei, de combustibil sau cel de aer, de plen, varii fluide. Costurile reviziei si schimbarii ulei haldex vw pot ajunge si la 500 ron, in functie de manopera si alte comisioane, daca uleiul si accesoriile schimbate sunt de la service, daca vine clientul cu ele. Inlocuirea uleiului se realizeaza obligatoriu la un interval de 10.000 km, pentru motor pe benzina, si la 15.000 km pentru motor diesel.

Intotdeauna alegeti uleiul recomandat de producatorul masinii, toate informatiile despre uleiuri sunt in manualul tehnic al acesteia, puteti intreba la service sau citi pe site-urile oficiale la firmelor producatoare sau pe diverse forumuri de specialitate. Avantajele utilizarii uleiului haldex vw tin in primul rand de eficienta acestuia, de calitate superioara a uleiului si de performantele mai bune pe care masina le poate atinge dupa o utilizare repetata a acestui tip de ulei. De asemenea, uleiul haldex vw este obtinut prin procedee complexe care ii asigura puritatea si calitatile deosebite, se poate utiliza la masinile din seria indicata pe sticla, este economic, usor de utilizat, motorul schimbandu-si imediat modul de functionare.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *