Antarctica

Aici puteti gasi si cateva specii de pinguini, care mai de care mai frumosi si mai interesanti. Insa pinguinul imperial traieste doar in Antarctica, acesta fiind singurul loc de pe Pamant unde poate fi gasit.  Este cel mai inalt si mai greu dintre toate speciile de pinguini iar specialistii spun, ca este singura specie care se inmulteste in timpul iernii, in timp ce pinguinul Adelie prefera sa migreze spre sud. Acolo traiesc mai multe tipuri de pinguini deoarece conditiile climaterice sunt putin mai blande.

Un alt lucru interesant despre Antarctica este faptul ca acest continent nu are nici guvern si nici o tara de care sa apartina. De-a lungul timpului, multe state au incercat sa detina dreptul de proprietate asupra unor terenuri, insa s-a ajuns la concluzia ca Antarctica ramane singura regiune de pe planeta care nu este guvernata.

Unul dintre cele mai inedite lucruri despre acest continent este acela ca este cel mai bun loc din lume unde pot fi gasiti meteoriti. Aici, meteoritii care lovesc stratul de gheata din Antarctica sunt mai bine conservati decat in orice alta parte.

De asemenea, Antarctica este singurul continent fara fus orar. Comunitatile oamenilor de stiinta de obicei pastreaza fusul orar din tara de origine. Imaginati-va ca aici este locul unde, se poate trece prin toate cele 24 de fusuri orare in doar cateva secunde.

Aici se gasesc multe animale marine precum balene albastre, orci sau foci cu blana. Insa, Antarctica este o zona cu putine animale terestre, dintre care se remarca doar doua specii de insecte, si-anume o musculita cu aripi si o insecta neagra. Acest lucru se datoreaza faptului ca datorita vantului puteric nu pot trai prea multe insecte zburatoare pe acest continent. Un alt lucru interesant este ca Antarctica este singurul continent fara specii indigene de furnici.

In Antarctica probabilitatea de incalzire globala are un impact major. In urma cercetarilor facute s-a ajuns la concluzia ca, daca intreaga gheata din Antarctica s-ar topi, nivelul marii ar creste cu aproximativ 60 de metri pe toata suprafata. De aceea, ar trebui acordata mai multa atentie incalzirii globale care afecteaza in mod special acest continent de gheata.

Punctul culminant al lucurilor inedite despre Antarctica il constituie iceberg-ul gigantic care s-a desprins in anul 2000. Este cel mai mare iceberg cunoscut din istorie ce masoara 295 km lungime si 37 km latime,o suprafata imensa care este identica cu cea a Quatar-ului.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *